Bejegyzések

BO Filmrovat

Friss topikok

Bejelentés: The Monuments Men

2013.03.06. 20:27 | szenszej95 | Szólj hozzá!

Üdvözletem!


Témáját tekintve ugyebár visszatértünk a háborús filmekhez. A most következő film - amit be szeretnék jelenteni - sem tér el az előzőektől. Ez pedig a The Monuments Men, melyet George Clooney rendez, az USA-ban pedig 2013. december 18-án kerül a mozikba.

A főszerepet Clooney alakítja, felbukkan Matt Damon is, mellettük Bill Murray, Cate Blanchett, Jean Dujardin és John Goodman is játszik. A második világháború idején játszódó, megtörtént eseten alapuló film művészettörténészekről szól, akik azért harcolnak, hogy visszaszerezzék a Hitler által eltulajdonított és megsemmisítésre szánt műkincseket.

Bővebben: nem fikciós könyvet filmesít meg, ami amerikai és brit muzeológusok és művészettörténészek egy csapatáról szól, akik a második világháború idején azért küzdöttek, hogy Hitler ne tehesse rá a kezét az európai műkincsekre, amelyekből gyűjteményt kezdett felhalmozni, illetve ne semmisíthesse meg azokat a műalkotásokat, amiket kártékonynak és "degeneráltnak" talált. A könyv 1944 júniusától, a normandiai partraszállástól 1945 májusáig, az európai háború végéig követi az eseményeket.

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://bofilm.blog.hu/api/trackback/id/tr195120422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása